We are passionate about what we do, from a simple piece of furniture to large scale public buildings.

It matters not whether we are creating a piece of bespoke furniture or a large school building. Every project is precious and we take our client's trust in us very seriously. We are experienced and pragmatic, fresh thinking and innovative, we are Andrew Wood Associates.

Andrew Wood graduated from the Birmingham School of Architecture in 1993 with a first class bachelor of Arts degree, and in 1996 with a first class Bachelor of Architecture degree and Master of Architecture extension from University of Bath. Andrew was elected to the Royal Institute of British Architects in 1998 after passing his post graduate diploma in professional studies with distinction.

In 1996 Andrew Joined Foster & Partners and worked on numerous world class projects including the refurbishment of the grade one listed Willis Faber building, Cambridge Law Faculty, St Pancras International Terminal and the new Wembley Stadium. Andrew joined Sir Michael Hopkins in 1999 to assist in the construction of Manchester City Art Gallery, prior to setting up the practice. Andrew Wood Associates Architects was formally known as Curtis Wood Architects.

Serviced Areas

  • London and south east

Contact Details

  Website
  City Westminster
  Postcode SW1Y 5ED
  Address 118 Pall Mall
  Phone Number 020 7684 1400

From Our Website

In everything I do, I seek quality. This manifests in the work I undertake and in the service I provide. I care about the little things as well as the big, from the smallest corner to the masterplan, I find delight in every detail. I love creating beautifully crafted solutions for my client's problems. Thinking clever, creative, unexpected. In the 1990s I cut my teeth in the world-class studios of Lord Norman Foster and Sir Michael Hopkins, on projects such as Wembley Stadium, St Pancras International Rail Terminal, Cambridge University Law faculty, refurbishment of the grade one listed Willis Faber Dumas building and Manchester City Art Gallery.


We have been working with Andrew Wood Associates for over 15 years, with projects including a Kensington mews house, a grade 2 listed apartment and a very large modernist home in the green belt. They balance architectural vision and project realities beautifully. They have a deep understanding of our priorities and operate responsively and professionally to all matters. Andrew Wood Associates are a pleasure to work with - professional, constructive, creative, solutions-oriented, hard-working and effective.


Our residential work is pretty varied, from rural family homes to city centre crash-pads. We create new builds and refurbishments, we work on listed buildings and in conservation areas. Whilst our work is varied, our approach is always the same. We make sure we properly listen to our clients. We question the brief, we test assumptions. We don't come to a project with preconceptions, imposing a style or a response. Our job is to tease out the right solution for you, tailored to your needs, and create a home that is truly yours.


We have always sought to keep our work varied, with a mix of residential, educational and commercial projects. The discipline of cost and programme management is important to all spheres of our work, however no more so than with commercial projects. Finishing on time and within budget can mean the difference between success and failure. Here is a selection of our commercial work. We used an angled high-gloss panelled wall to lead the eye from one building to the other, taking care to use standard board sizes and common components to keep the costs down.


We were given an atrium space as the site location and were asked to in-fill the first floor to create the additional floor space required. This avoided planning consent, it avoided having to build a new building and it was well connected to the rest of the science department. The ground floor space at the bottom of the atrium was to be used as common room space during bad weather, so we were keen to retain the natural light that reached the ground floor, despite filling the atrium at first floor with the new lab.